Persoanele care vor folosi serviciul roaming nu vor plăti nimic pentru 30 de zile consecutive, iar pe parcursul unui an întreg, perioada de convorbiri fără taxă va fi de 90 de zile, potrivit proiectului Comisiei Europene.

Dacă firmele de telefonie suspectează că un client abuzează de roaming, acesta poate fi taxat cu 4 cenţi pe minut, 1 cent pe SMS sau 0,85 de cenţi pe MB.

„Comisia, prin normele de aplicare, a decis eliminarea taxei de roaming pentru minimum 90 de zile pe an pentru milioanele de oameni care călătoresc: studenţi, turişti, oameni de afaceri. Aceştia au nevoie de protecţie, nu clienţii care locuiesc permanent în străinătate şi au abonament acasă“, a declarat Margaritis Schinas, purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

În ceea ce priveşte evoluţia tehnologiei, există posibilitatea să nu mai fie nevoie de șoferii în viitor. 1 din 4 pietoni s-ar simți mai în siguranță când trec strada dacă ar știi că toate mașinile sunt autonome, iar 65% dintre ei ar prefera să și dețină o astfel de mașină, conform unui studiu Ericsson. De asemenea, utilizatorii se aşteaptă ca inteligența artificială să câștige tot mai mult teren, 2 din 5 utilizatori cred că smartphone-urile le vor învăța obiceiurile și vor efectua activități pentru ei în mod automat. Odată cu răspândirea tehnologiei cresc şi atacurile cibernetice.

Specialiștii în securitate cibernetică ai Bitdefender anticipează o creștere a numărului de atacuri cibernetice prin dispozitive inteligente, ceea ce va conduce la blocarea activității unor servicii online folosite frecvent precum site-uri de știri, rețele de socializare sau magazine online.

În plus, amenințările ransomware, reclamele agresive și revigorarea internetului ascuns, destinat traficului ilegal de bunuri și servicii, reprezintă principalele tendințe pentru acest an. Tot din acest an tot mai multe dintre companii vor apela la soluții și servicii în cloud, astfel încât piața globală va ajunge la 146 miliarde de dolari, în 2017 și la 236 miliarde dolari în 2020, conform Forrester Research.