Cine merge frecvent cu metroul a observat cu siguranţă că sunt din ce în ce mai puţine persoane care nu au căşti în urechi. Profitând de amploarea acestui fenomen, Sony Ericsson a lansat un nou telefon din seria Walkman.

De telefoane din ce în ce mai „deştepte“ şi cu un design tot mai diferit sigur nu ne putem plictisi. Iar paleta de opţiuni este foarte variată, producătorii întrecându-se în inovaţii tot mai interesante, atât în ceea ce priveşte designul, cât şi conţinutul. Săptămâna trecută, Sony Ericsson a adus şi în ţara noastră modelul W910i, parte a gamei Walkman (celebrul brand de minicasetofoane portabile al Sony, un fel de corespondent din anii ‘80 al iPod-ului de astăzi). După cum arată şi numele, acesta este un terminal slide care se adresează celor care ascultă melodii la telefon, având integrate funcţii dedicate de player de muzică. Cele mai interesante sunt SensMe, care oferă posibilitatea organizării fişierelor muzicale în funcţie de starea sufletească a utilizatorului, şi Shake Control, care permite controlul telefonului prin mişcări ale mâinii. Micşorarea telefonului înainte sau înapoi permite navigarea în playlist, dar face mult mai interesante şi jocurile pe mobil. O altă inovaţie adusă de W910i este Media Manager, unealtă ce permite utilizatorilor să îşi organizeze muzica, fotografiile sau podcasturile înainte ca acestea să ajungă în telefon, prin căutarea şi selectarea melodiilor de pe PC sau CD-uri, convertindu-le în formate compatibile cu cele acceptate de telefon înainte ca acestea să fie înregistrate în memoria acestuia.

77-8313-5657_it2.jpgW910i vine cu un card de memorie de 1GB, permiţând stocarea a peste 900 de melodii (echivalentul a 20 de ore). Memoria internă este de până la 4GB, în timp ce camera foto are o rezoluţie de doi megapixeli şi zoom digital 2,5x. Telefonul este disponibil în două culori: Hearty Red şi Noble Black. Nu lipsesc nici tehnologii de tipul Bluetooth Stereo sau Mega Bass – şi nici posibilitatea de a citi fluxuri RSS, pentru cei care nu se pot lipsi de ştiri nici când sunt la volan sau în metrou. O altă funcţie a fost preluată de la aplicaţii precum Windows Media Player ori iTunes: cu TrackID utilizatorul înregistrează câteva secunde dintr-o melodie, iar programul identifică numele piesei, al artistului şi al albumului, aproape instantaneu.

Telefonul intră pe piaţa românească la numai o lună de la lansarea sa europeană, odată cu modelul K850i din gama Cyber-Shot. Acesta are o cameră foto de cinci megapixeli, cu autofocus şi bliţ integrat cu lampă xenon, având integrate şi funcţii avansate ale camerei digitale, de tipul BestPic şi PicBridge. La Vodafone, W910i se găseşte la un preţ minim de 299 de euro.