Răsturnare de situație în alegerile PNL! Un susținător al lui Orban amenințat cu un dosar penal

Virgil Guran, liderul grupului PNL din Senat, este unul dintre susținătorii fostului premier, Ludovic Orban, pentru șefia PNL. Acesta a venit cu mai multe clarificări în cadrul emisiunii ”Ultima oră”, prezentată de Lili Ruse.

Clarificările sale au venit în cotextul în care, recent, acesta a declarat că serviciile de informații s-ar implica în alegerile interne ale partidului. Potrivit lui nu este bine ca serviciile de informații să se implice în alegerile interne ale partidului, subliniind momentul în care acestea s-au implicat în cazul lui Coldea.

„Am spus foarte clar un lucru că nu este cazul să se mai întâmple ceea ce s-a întâmplat în trecut, când serviciile s-au implicat şi s-a dovedit acest lucru. Ştiţi foarte bine că a fost problema cu Coldea când a avut anumite probleme şi s-a dovedit că nu a fost în regulă treaba asta. S-a interpretat că eu aş pus Cîţu de către servicii. Nu cred că e pus Cîţu de către servicii, dar într-adevăr am dat un semnal”, a spus liderul grupului PNL din Senat.

”Sunt vânat”

Virgil Guran a atras atenția asupra faptului că ar fi ”vânat” și că se încearcă constituirea unui dosar penal pe numele său după ce a făcut declarațiile legate de serviciile secrete.

”În momentul de faţă, sunt vânat şi se încearcă constituirea unui dosar penal. Sper că nu este din partea colegilor”, a declarat, în direct la România TV, Virgil Guran, senator PNL şi un susţinător al lui Ludovic Orban la alegerile din PNL.

El spune că nu îi bănuiește pe colegii săi care îl susțin pe Florin Cîțu pentru șefia PNL, subliniind că va explica pe larg situația atunci când va afla și el mai multe detalii.

„Sincer să fiu, nu îi bănuiesc pe colegii care sunt în echipa adversă, sub nicio formă. (…) Voi veni foarte clar să prezint situaţia reală în momentul în care aflu, pentru că trebuie să mă cheme, să mă întrebe despre ce e vorba. N-am nicio problemă. N-am făcut absolut nimic. Voi vedea ce şi cum se întâmplă în acest sens.”, spune senatorul liberal.

Acesta a mai spus că în urma declarațiilor sale câțiva președinți de organizații au început să fie luați la întrebări ”pentru că există prea multe suspiciuni în sfera politică”.

Plângere penală pe numele lui Virgil Guran

Acesta a fost întrebat dacă urmează să i se facă un dosar penal de ordin politic. Senatorul liberal a răspuns să momentan i s-a făcut o plângere penală.

„Mi s-a făcut o plângere penală. E o tâmpenie. Nu îmi e teamă de niciun fel pentru că n-am făcut nimic.  Anunţ public pentru că mi s-a întocmit un dosar de genul ăsta. O tâmpenie care se va demonstra că nu e reală. O să văd cine a stat în spatele acestui lucru.

Vă spun că nu îmi e teamă, pentru că n-am făcut nimic. Altfel, aş fi tăcut dracului din gură. Au existat abuzuri în justiţie în trecut”, a adăugat liderul PNL Dâmboviţa.

Ce spune Rareș Bogdan despre implicarea serviciilor de informații

Europarlamentarul Rareș Bogdan, un susținător al lui Florin Cîțu, spune că nu crede în implicarea serviciilor de informații în ”lupta internă din partidele politice sau pe scena publică”.

”Nu cred în implicarea serviciilor de informaţii în lupta internă din partidele politice sau pe scena publică. Cred că SRI, din momentul în care a fost preluat de către echipa Eduard Hellwig cu ceilalţi generali sub subordine, tocmai că şi-au dus în unităţi activul şi au făcut ceea ce nu a făcut vechea conducere a SRI.

Nu cred în implicarea serviciilor. Cred că serviciile în ultimi ani când Puterea a fost preluată de Klaus Iohannis, şi la conducerea serviciilor au ajuns oameni de talia lui Edward Helwig au făcut în a respecta întru totul fişa care le este stabilită prin Constituţie. Nu i-am mai văzut implicaţi în niciun fel în alte acţiuni.”, spune acesta.

Rareș Bogdan precizează că a văzut atât declarațiile lui Ludovic Orban, cât și cele ale lui Virgil Guran. Acesta precizează că ”dacă apar scheleți, atunci aceștia există”.

Sursă foto: Dreamstime