Lupta din PNL ar putea bloca activitatea de la Ministerul de Finanțe timp de o lună

Chiar și așa, una din variantele luate în calcul este să nu fie numit un ministru nici după cele 45 de zile, pentru a aștepta momentul când vor trece alegerile de la Congresul din 25 septembrie, conform informațiilor transmise de adevarul.ro

Totuși, acest lucru ar însemna că Ministerul Finanțelor nu va avea ministru aproape o lună iar activitatea instituției va fi blocată în mare parte.

Care este a doua variantă?

Mai apoi, a doua variantă ar fi ca președintele României să accepte liberalul dorit de premier la şefia ministerului. Favoritul pentru funcţie este Dan Vîlceanu, unul dintre politicienii cei mai apropiaţi de Florin Cîţu, dar care nu este agreat de şeful statului, potrivit sursei menționate.

În acest context, Florin Cîțu încearcă să găsească o soluţie pentru a nu fi nevoit să numească un alt ministru, pe lângă Vîlceanu. Primul motiv ar fi că vrea să aibă un om de mare încredere la Ministerul Finanțelor, cu care trebuie să colaboreze constant. Un al doilea motiv ar fi apropierea rectificării bugetare, planificată pentru finalul lunii august, pe care şeful Guvernului vrea să o controleze.

Care sunt variantele lui Ludovic Orban?

Amintim că Ludovic Orban a declarat săptămâna trecută că în partid sunt numeroşi liberali capabili să preia conducerea Finanţelor iar Florin Cîţu este aşteptat în Biroul Politic Naţional, pentru a decide noul ministru.

Totodată, preşedintele PNL a oferit și trei nume: Bogdan Huţucă (preşedidntele Comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor), Sebastian Burduja (deputat şi fost secretar de stat la Finanţe) şi Lucian Heiuş (actual secretar la Finanţe).

În acest context, Bogdan Huţucă, liderul PNL Constanța, a reacționat la propunerea lui Ludovic Orban.

M-am gândit şi la acest lucru şi am ajuns la concluzia că acceptarea acestei funcţii ar putea fi interpretată ca implicând şi filiala. Cred că toţi colegii mei liberali trebuie să aibă libertatea deplină de a alege pe 25 septembrie fără a se gândi că preşedintele filialei are vreo datorie faţă de unul dintre candidaţi”, a spus Huţucă pentru sursa menționată.