Preşedintele PNL, Ludovic Orban, îi taie avântul premierului Florin Cîţu, legat de o eventuală remaniere a Guvernului.

“Nu sunt de acord cu nicio altă remaniere, vă spun din capul locului”

Liderul liberal spune că nu contestă atributul constituţional al premierului, însă orice viitoare schimbare la nivelul Executivului trebuie făcută după discuţii şi evaluări în coaliţie.

“Nu sunt de acord cu nicio altă remaniere, vă spun din capul locului. Noi, de altfel, am modificat, am suplimentat acordul de coaliţie, în care am stabilit că trebuie să existe un obiectiv, nimeni nu contestă prevederile constituţionale şi atributul constituţional al premierului.

Pe de altă parte, suntem într-o coaliţie şi este necesară o discuţie şi o evaluare obiectivă a activităţii miniştrilor”, a declarat, joi, Ludovic Orban.

Preşedintele PNL fusese întrebat de jurnalişti despre o eventuală remaniere guvernamentală în urma execuţiei bugetare făcută de către miniştri pentru prima jumătate a anului, notează Agerpres.

“Nu înţeleg de ce premierul spune că stă 45 de zile (…) PNL are o mulţime de specialişti de valoare (…) Voi avea o discuţie cu el”

Ludovic Orban şi-a mai exprimat o nemulţumire legată de Florin Cîţu: faptul că acesta doreşte să stea interimar la Ministerul Finanţelor timp de 45 de zile, în condiţiile în care PNL are mulţi specialişti în acest domeniu, oferind şi exemple în acest sens.

“Aşa cum am declarat şi înainte de revocarea domnului ministru Nazare, să vă uitaţi la datele bugetare şi veţi vedea că nu există absolut niciun fel de motiv pentru revocarea ministrului Finanţelor. De altfel, nici acum nu înţeleg de ce premierul spune că stă 45 de zile, în condiţiile în care PNL are o mulţime de specialişti de valoare în domeniul finanţe-buget, care ar putea să gireze, ca titulari, portofoliul.

De la Bogdan Huţucă, Sebastian Burduja, Lucian Heiuş, avem o echipă extrem de puternică în zona de finanţe publice şi personal nu înţeleg de ce trebuie să stea premierul 45 de zile. Personal, voi avea o discuţie cu el, astfel încât să demarăm procedura de desemnare a ministrului Finanţelor.

Cu siguranţă că voi fi într-un dialog cu premierul, astfel încât să stabilim o soluţie care să permită cu adevărat existenţa unui titular la portofoliul de Finanţe, care să asigure aplicarea programului de guvernare în domeniul finanţelor publice”, a mai precizat Orban.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea