Nu consumați aceste alimente! Au fost retrase din magazine. Conțineau virusul hepatitei A

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a transmis că Profi retrage de la vânzare un sortiment de spanac la pungă, după ce a fost detectat virusul care provoacă hepatita A.

De asemenea, Metro a luat o decizie similară. Astfel, magazinul a început retragerea de la vânzare și clienți a unui sortiment de morcovi baby, de 200 de grame, din cauza depășirii limitei de reziduu pesticid (Oxamil).

Este vorba despre lotul 4005 / 4102 / 4202 / 4205. Totodată, clienţii care au cumpărat acest aliment sunt rugați să nu îl consume și să îl returneze în magazinele Metro până pe 21 noiembrie.

De asemenea, ANSVSA anunță și retragerea din magazinele Profi a unui lot de spanac în pungă de 500 de grame.

„PROFI acordă prioritate siguranței alimentare, motiv pentru care vă informăm că am inițiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la client a produsului SPANAC PUNGA 500g, furnizor KREPSIS AVANTAJ SRL, lot ROMANIA 845 ca urmare a contaminarii produsului cu virusul hepatitei A.

Se recomandă persoanelor care dețin produsului descris mai sus să nu-l consume, ci să-l distrugă sau să-l returneze la magazin, urmând să primească în schimb contravaloarea lui. Ne cerem scuze pentru inconveniențele create!”, este scris într-un comunicat.

Aceste produse au fost contaminate cu Salmonella

Amintim că Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a transmis anterior că un sortiment de napolitane din Lidl a fost rechemat de producător. Se pare că, în urma unor analize, în produs a fost detectată Salmonella Typhimurium.

„Producătorul Pak Rampart d.o.o. recheamă preventiv produsul „Tastino Napolitane cu 72% cremă cu aromă de alune de pădure, 800g“, toate termenele de valabilitate și toate loturile. În urma unei analize efectuate, a fost detectată Salmonella Typhimurium. Salmonella poate provoca afecțiuni grave stomacale sau intestinale (Salmoneloza).

Clienții care au cumpărat acest produs, indiferent de termenul de valabilitate, sunt rugați să ţină cont de retragere şi să nu îl consume.

Din motive ce țin de siguranța consumatorului, Lidl România a reacționat fără întârziere și a scos produsul de la vânzare. Produsul a putut fi returnat în toate magazinele Lidl. Contravaloarea acestuia a fost restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Această rechemare vizează exclusiv produsul „Tastino Napolitane cu 72% cremă cu aromă de alune de pădure, 800g“.