Un celebru primar i-a călcat pe urme Vioricăi Dăncilă. Este vorba de edilul Iașului, Mihai Chirica, care candidează acum pentru un nou mandat în fruntea Primăriei. Chirica a fost membru PSD dar în acest moment este susţinut de PNL. În clipa în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat, edilul a ținut să aibă și un discurs în fața Palatului Roznovanu. Cuvintele rostite vor rămâne cu siguranță în memoria alegătorilor, mai ales că mesajul transmis i-a șocat pe cei prezenți.

„Vom continua proiectele noastre, să ne dezvoltăm, să promovăm un mediu curat, să aducem cât mai multe zâmbete pe fețele copiilor noștri, să le facem un sistem educativ de prim rang, iar analfabetismul să nu plece niciodată din orașul nostru, ci dimpotrivă, să rămânem un exemplu pentru țară prin rezultatele pe care în patru ani le-am avut, an de an stând în topurile naționale cu copiii noștri”, a declarat Mihai Chirica.

Gafa de proporții făcută de primarul Mihai Chirica a fost imediat taxată de Camelia Gavrilă, candidatul PSD la Primăria Iaşi.

„Oricine poate greși în comunicarea orală, există emoții, fraze mai lungi, un acord gramatical se poate pierde prin distanța dintre cuvântul determinat și determinantul acestuia, dar nu putem accepta confuziile de termeni, mesajele absurde, lipsa de proprietate a termenilor, care denotă fracturi de logică și discurs clișeizat.

Deci, domnule primar, încă în funcție, dumneavoastră propuneți ca „analfabetismul să nu plece niciodată din orașul nostru…”.

Interesant, plin de umor involuntar, dacă nu ar fi tristă constatarea și nepotrivit mesajul pentru generația tânără.

Cu indulgență, vă acord nota 5, o promovare la limită, pentru „analfabetismul funcțional” regăsit frecvent în dezvoltarea orașului nostru!”, a scris Gavrilă pe Facebook.

Trebuie amintit că în politica românească cea care ocupă primul loc la capitolul gafe este fostul premier Viorica Dăncilă. De altfel, și ea când și-a depus candidatura a vrut să transmită un mesaj de încurajare dar ce a ieșit a fost exact invers:  „Nicio mamă să nu-i fie frică că nu primeşte alocaţie”.