Practic, conducerea BVB se asigură, prin aceasta numire, că nu i se va mai putea reproșa nimic în cazul în care bursa nu va crește așa cum se dorește. Din păcate, nu se mai ia în seamă faptul că dezvoltarea pieței de capital autohtone nu depinde doar de conducerea BVB.
„Experiența și cunoștințele excelente ale domnului Sobolewski în dezvoltarea piețelor de capital emergente au fost esențiale în desemnarea sa pentru funcția de director general al BVB. Am cautat un lider familiarizat cu provocările cărora Bursa de la București trebuie să le facă față în perioada următoare. În șase ani, domnul Sobolewski a reusit să aducă Bursa din Varșovia în pozitia de lider regional, iar acesta este un track record indiscutabil,” a afirmat Lucian Anghel, președintele Bursei de Valori București.
În opinia Consiliului Bursei, experiența poloneză în piața de capital și abilitatea de a valorifica la maximum listarea unor companii de stat de anvergură pot fi de un real folos în dezvoltarea BVB. “Credem că venirea domnului Sobolewski va da un semnal de încredere acționarilor, investitorilor locali și internaționali că suntem determinați să transformăm Bursa de Valori București într-un jucător de talie regională,” a precizat Lucian Anghel.
Ludwik Sobolewski, Directorul General desemnat al BVB, a afirmat că, în ultimii ani, pasiunea și eforturile sale au fost concentrate în construirea unor organizații puternice, a căror viziune, curaj și leadership au contribuit la dezvoltarea pieței de capital. „Sunt mândru și onorat de faptul că actualul Consiliu al Bursei de Valori București mi-a încredințat o misiune similară pentru piața de capital din România, într-un moment extrem de interesant în dezvoltarea acesteia”, a adaugat Sobolewski. 
Numirea domnului Ludwik Sobolewski în poziția de Director General, Conducător al BVB, va intra în vigoare începând cu data validării sale de către Autoritatea de Supraveghere Financiară.
Ludwik Sobolewski este doctor în drept și a fost președintele directoratului și CEO al Bursei din Varșovia în perioada 2006-2013, atunci când aceasta a devenit cea mai mare bursă din Europa Centrală și de Est. În perioada mandatului său, Bursa din Varșovia a excelat atât în inovații în piata de capital, lansarea de noi segmente de piață, gestionarea piețelor de instrumente financiare și de mărfuri, cât și în implementarea cu succes a unei strategii internaționale de dezvoltare. În cursul acestor transformări, Bursa din Varșovia a devenit o companie publică în 2010.
Anterior experienței de la Bursa din Varșovia, Ludwik Sobolewski a fost Vice-Președinte executiv al Depozitarului Național polonez și al Casei de Compensare. De asemenea, a deținut funcția de președinte al Consiliului de Supraveghere în mai multe instituții, precum Depozitarul Național al Valorilor Mobiliare, Bursa de Energie din Polonia și al BondSpot, o companie care administrează tranzacționarea obligațiunilor de stat. Ludwik Sobolewski a absolvit Universitatea Jagellonian în Cracovia, Polonia, si Universitatea Panthéon-Assas (Paris II). A fost decorat de două ori de către președinții Poloniei cu una din cele mai înalte distincții, ordinul „Polonia Restituta,” oferit pentru meritele sale în dezvoltarea pieței de capital din Polonia.