"Instanţa consideră că pârâtul a ucis-o în mod deliberat pe Winsie. El a înjunghiat-o deliberat în gât şi faţă pentru a o ucide", a afirmat tribunalul din Arnhem (estul Olandei) într-un comunicat.

Adolescentul, numit Jing Hua, a înjunghiat-o pe Winsie la 14 ianuarie, la intrarea în casa în care aceasta locuia împreună cu familia la Arnhem. Fata zăcea ‘într-o baltă de sânge’, potrivit declaraţiilor tatălui lui Winsie, citat de parchetul olandez.

Potrivit procuraturii, Winsie, care a murit cinci zile mai târziu în spital, s-a certat cu Polly, o fată de 16 ani, prin intermediul unor comentarii postate pe Facebook.

Prietenul lui Polly l-a contactat apoi prin telefon şi prin intermediul Facebook pe Jing Hua pentru a o ucide pe Winsie.

În conversaţiile lor de pe reţeaua socială, Jing Hua, Polly şi prietenul ei au menţionat de asemenea posibilitatea de a asasina toată familia lui Winsie, a menţionat tribunalul în comunicat.

În plus faţă de uciderea Winsie, Jing Hua a fost găsit vinovat pentru tentativă de omor împotriva tatălui lui Winsie pe care l-a înjunghiat în faţă în timp ce acesta încerca să intervină pentru a-şi apăra fiica.

Potrivit procuraturii, prietenul lui Polly i-a cerut la 9 decembrie 2011 lui Jing Hua să ‘reducă pe cineva la tăcere’, iar acesta din urmă ar fi acceptat. Potrivit martorilor citaţi de procuratură în timpul rechizitoriului, 150 de euro sau ‘câteva băuturi’ i-ar fi fost promise lui Jing Hua pentru a comite crima.

Jing Hua, în plus faţă de pedeapsa cu închisoarea, a fost condamnat şi la trei ani, dintre care unul cu suspendare, într-o instituţie de psihiatrie, instanţa considerând că adolescentul trebuie să primească îngrijiri medicale pentru problemele de care suferă, şi anume ‘probleme de comportament cu tendinţe psihopate’.
Sursa: Agerpres