Noi acuzaţii la adresa fostului preşedinte al Statelor Unite ale Americii!

A început procesul în care Elizabeth Jean Carrol în acuză de viol pe Donald Trump

Donald Trump (76 de ani) se vede pus în faţa unui nou proces, de data aceasta pentru acuzaţii de viol. Este vorba despre un proces civil care a început marţi, 25 aprilie.

Scriitoarea şi jurnalista Elizabeth Jean Carrol (79 de ani) îl acuză pe Donald Trump că ar fi violat-o în cabina de probă a unui magazin. Fapta respectivă ar fi avut loc în anii ’90, relatează jurnaliştii agenţiei Reuters.

Fostul lider de la Casa Albă neagă toate acuzaţii referitoare la acest presupus viol. Trump spunea în octombrie 2022, la momentul când a fost dat în judecată în acest caz, că Elizabeth Jean Carrol „nu este genul meu”, acuzând-o pe jurnalistă de „cacealma” şi o nouă „farsă judiciară” îndreptată împotriva sa.

Elizabeth Jean Carrol a relatat faptul că totul ar fi avut loc la sfârşitul anului 1995 sau începutul lui 1996, în magazinul de lux Bergdorf Goodman din New York.

Donald Trump i-ar fi cerut acesteia să îl ajute cu un cadou pentru o altă femeie, însă apoi a „ademenit-o” în cabina de probă a magazinului, a închis uşa, a împins-o cu faţa la perete şi a violat-o. Elizabeth Jean Carrol a mai povestit faptul că a reuşit să scape după 2-3 minute.

Avocaţii lui Trump vor insista pe lipsa de credibilitate a acuzaţiilor

Fostul preşedinte american nu a fost în sală la audierile care au avut loc marţi, 25 aprilie, nefiind obligat să fie prezent acolo. Avocaţii lui Trump au indicat faptul că acesta, cel mai probabil, nu va depune mărturie în apărarea sa.

Scriitoarea şi jurnalista Elizabeth Jean Carrol îi cere lui Donald Trump compensaţii care nu au fost dezvăluite, pentru durerea şi suferinţa provocate, prejudiciul psihologic îndelungat şi încălcarea vieţii sale private.

Jurnalista a dezvăluit că mişcarea #MeToo i-a dat curaj să vorbească de-abia acum despre evenimentele petrecute în urmă cu aproape 30 de ani.

De cealaltă parte, avocaţii lui Donald Trump vor insista, cel mai probabil, pe lipsa de credibilitate a acuzaţiilor formulate de aceasta. Femeia nu a sesizat Poliţia, nu a dezvăluit nimic public în toţi aceşti ani şi nici măcar nu poate spune data exactă la care violul ar fi avut loc.

Între timp, Donald Trump a devenit primul fost preşedinte al Statelor Unite care a fost inculpat oficial. Este vorba despre dosarul în care este acuzat că i-ar fi cumpărat tăcerea fostei actriţe de filme pentru adulţi Stormy Daniels, înaintea alegerilor din 2016. Fostul preşedinte mai are şi probleme cu societatea sa imobiliară Trump Organization, investigată pentru supraevaluarea unor active imobiliare cu scopul de a obţine credite şi scutiri de impozite.