Primarul Robert Negoiţă a propus Consiliului Local Sector 3 să aprobe, în şedinţa de joi, un proiect de hotărâre privind construirea unui pod peste râul Dâmboviţa, în dreptul străzii Lunca Priporului.

Valoarea investiţiei este estimată la aproape 8,5 milioane de lei cu TVA.

Lăţimea totală a podului este de 41 de metri, formată din: parte carosabilă, trei benzi pe sens, cu lăţimea totală de 34,40 de metri, un singur trotuar de 4,30 de metri lăţime utilă, dintre care 2 metri sunt rezervaţi pentru piste de biciclişti, iar despărţirea între sensuri, respectiv trotuar şi carosabil, se va realiza prin intermediul unor jardiniere din beton prefabricat.

Motivul pentru care se dorește construirea podului

Potrivit proiectului de act normativ, podul construit peste râul Dâmboviţa, în dreptul străzii Nicolae Teclu, preia circulaţia de pe Splaiul Unirii şi cea din oraşul Popeşti-Leordeni, direcţionând-o spre bulevardul Theodor Pallady şi spre ieşirea din Bucureşti pe autostrada A2.

Având în vedere că, după darea în folosinţă a acestui pod, circulaţia pe Splaiul Unirii a început să se aglomereze şi în continuarea programului de dezvoltare a infrastructurii rutiere derulat în Sectorul 3, este propusă construirea podului rutier peste râul Dâmboviţa, în dreptul străzii Lunca Priporului.

Expertizarea clădirilor construite în perioada interbelică

Pe de altă parte, în București continuă expertizarea clădirilor construite în perioada interbelică din zona centrală a Bucureștiului. Primarul General al Municipiului București, Nicuşor Dan, a anunţat că Primăria continuă, prin Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), expertizarea clădirilor construite în perioada interbelică din zona centrală a Municipiului Bucureşti.

Instituția menționată anterior are în derulare două Acorduri Cadru pentru expertizarea a circa 200 de imobile cu o suprafaţă construită de aproximativ 500.000 mp.

Două Acorduri Cadru pentru circa 200 de imobile

„Continuăm, prin Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), expertizarea clădirilor construite în perioada interbelică din zona centrală a Municipiului Bucureşti. În ultima perioadă, specialiştii au efectuat expertizarea tehnică în scopul consolidării şi reabilitării pentru imobile din: Str. Armenească 17A, Str. Căderea Bastiliei nr. 16, Bd. Hristo Botev nr. 13-13A, Str. Ivo Andric nr. 4, Str. Londra nr. 20, Piaţa Romană nr. 1, Calea Victoriei nr. 124”, a scris Nicușor Dan, anterior, pe pagina sa de Facebook.

Primarul General al Capitalei a reamintit faptul că AMCCRS are în derulare două Acorduri Cadru pentru expertizarea a circa 200 de imobile cu o suprafaţă construită de aproximativ 500.000 mp, astfel: un Acord Cadru semnat în luna noiembrie a anului 2021, care are ca obiect „Servicii de expertizare tehnică, elaborare studiu istoric şi temă de proiectare pentru imobile din Bucureşti, pentru consolidarea şi reabilitarea/refuncţionalizarea acestora”, în baza căruia se vor expertiza tehnic aproximativ 160 clădiri, cu o suprafaţă totală de cca 350.000 mp.