Bucureştenii din Sectorul 4 au un motiv de bucurie: aici vor începe lucrările la cel mai mare parc construit în Capitală în ultimii 30 de ani.

Este vorba despre un teren de 30.000 de metri pătraţi, situat lângă Bulevardul Metalurgiei. În ultimii ani, zona s-a dezvoltat foarte mult din punct de vedere imobiliar, fiind construite în zonă multe blocuri de patru etaje, care sunt acum ocupate până la refuz.

Parcul va avea şi terenuri de sport, un skate-park şi o parcare de trei etaje

Terenul de trei hectare se află pe Bulevardul Metalurgiei, nr. 100 – 130, iar Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat solicitarea venită din partea primarului Sectorului 4, Daniel Băluţă, pentru a expropria terenul în vederea construirii unui parc.

Parcul va avea 10.000 mp de spații verzi, 11.000 mp de alei, 1.200 mp de locuri de joacă, un skate-park de 1.000 mp, terenuri de sport și o parcare de trei etaje. În plus, pe Bulevardul Metalurgiei vor fi amenajate trotuare, astfel încât cei care locuiesc aproape să poată ajunge și pe jos la spațiul verde, potrivit stiripesurse.ro.

“Un parc nou înseamnă mai mult aer curat pentru locuitori, adică sănătate, mai ales în condițiile în care subiectul poluării din București a devenit unul de interes major, plus că majoritatea celor care locuiesc în zona Metalurgiei sunt tineri, mulți dintre ei au copii. Aproape jumătate din suprafață va fi ocupată de pomi, vom avea locuri de joacă pentru cei mici, alei pietonale, zone de fitness, piste pentru skateboarderi și pentru bikeri și zone de relaxare”, a declarat primarul Daniel Băluţă.