Praktiker Romania va deschide la Targoviste, magazinul cu numarul 18 din reteaua companiei. Noul proiect este cel de-al doilea finalizat in acest an, dupa deschiderea Praktiker Galati, in luna aprilie. Investitia pentru noul magazin se ridica la 7,9 milioane de euro.

“Proiectul de la Targoviste marcheaza implinirea a 5 ani de extindere pentru reteaua Praktiker Romania. In anul 2002, tot in luna septembrie, am deschis primul nostru magazin, Praktiker Voluntari. Astazi putem spune ca am parcurs o mare parte a traseului pe care ni l-am propus pentru a ajunge in toate orasele importante din Romania. La fel ca si atunci, ne gandim la proiectele cu care vom continua, astfel incat sa ne consolidam prezenta in toate regiunile tarii” , declara Guenter Vosskaemper, director general Praktiker Romania. 

Centrul comercial are o suprafata de vanzare de aproximativ 5.300 mp, fiind organizat pe acelasi format folosit pentru celelalte unitati Praktiker din tara si are 200 locuri de parcare.  

Investitiile cumulate in Romania, de la inceputul activitatii, depasesc suma de 150 milioane de euro. Praktiker are in prezent peste 2000 de angajati si detine o suprafata totala de vanzare de peste 100.000 mp. De la inceputul anului, spatiul total disponibil in intreaga retea a crescut cu aproximativ 14.600 mp, odata cu inaugurarea magazinelor din Galati si Targoviste, dar si prin extinderea altor doua unitati existente: Praktiker Cluj-Napoca si Praktiker Timisoara (fiecare cu cate 1.400 mp). In 2006, Praktiker Romania a avut o cifra de afaceri de 153,6 milioane de euro, iar pe prima jumatate a anului 2007 vanzarile companiei au ajuns la aproape 108 milioane de euro.  

Fondat in 1978, grupul Praktiker detine peste 400 de magazine in 8 tari din Europa – Germania, Romania, Bulgaria, Polonia, Ungaria, Turcia, Grecia si Luxemburg. Pe piata europeana do-it-yourself, Praktiker se afla in prezent pe locul patru in topul companiilor specializate. Ca urmare a achizitiei companiei Max Bahr, 76 de unitati ale grupului existente in Germania opereaza sub aceasta marca. In 2006, vanzarile grupului au fost de 3,16 miliarde Euro. Numarul angajatilor depaseste 20.000, din care peste 8.000 lucreaza in companiile infiintate in afara Germaniei.

Sursa: Capital