Braşovul, unul dintre marile centre economice ale României, dar şi o destinaţie turistică foarte importantă, nu are deocamdată un aeroport. Peste câţiva ani însă, Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav ar urma să fie gata, dă asigurări preşedintele Consiliului Judeţean Braşov. Judeţul Braşov este singurul în care se construieşte un nou aeroport după 1989.

Adrian-Ioan Veştea, preşedintele CJ Braşov, a declarat că a fost semnat contractul pentru construcţia efectivă a Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav, cu asocierea BOG’ART SRL – Uti Grup SA – Uti Facility Management SA, obiectivul contractului fiind „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav Etapa a III-a Proiectare şi execuţie lucrări de construcţii şi instalaţii Obiectul Terminal de pasageri”.

Aeroportul ar trebui să funcţioneze începând cu anul 2021. Contractul are o valoare de 145,5 milioane de lei. Aerogara va fi construită pe trei niveluri, cu o arie desfăşurată de 11.780 mp, iar designul a fost realizat de celebrul arhitect braşovean Dorin Ştefan.

“Este o aşteptare veche a braşovenilor. Suntem primul judeţ în care, după 50 de ani, în România se construieşte un aeroport, cu eforturi proprii. Este extrem de necesar. Braşovul este cel mai important judeţ din punct de vedere turistic. Suntem în top ca şi destinaţie turistică, suntem singurul judeţ care nu avem nici măcar 1 km de autostradă. Sperăm ca până la final de 2020 să reuşim finalizarea infrastructurii, iar din anul 2021 să începem operarea aeroportului, dacă nu apar complicaţii în viitoarele proceduri de achiziţii.”, a declarat Adrian-Ioan Veştea, preşedintele CJ Braşov.