Ahn, în vârstă de 50 de ani, de profesie doctor, a pus bazele companiei de softuri antivirus Ahnlab Inc. după ce a renunţat la medicină. El nu are niciun fel de trecut politic, dar este considerat ca singurul competitor serios în faţa lui Park, conform sondajelor de opinie.

"Oamenii şi-au exprimat speranţa într-o reformă politică prin intermediul meu. Vreau să devin persoana care pune în practică această speranţă intrând în cel de-al 18-lea scrutin prezidenţial", a declarat Ahn în faţa unei mulţimi de simpatizanţi reuniţi într-o hală din Seul.

Ahn Cheol-soo pledează pentru consolidarea ajutoarelor sociale din ţară şi o reglementare mai strictă a marilor afaceri, care, în opinia sa, îşi tratează angajaţii ca pe nişte "animale aflate în cuşti la zoo". De asemenea, el a adoptat o poziţie dură faţă de o Coree de Nord belicoasă, care continuă să se afle, din punct de vedere teoretic, în stare de război cu Sudul, războiului coreean din 1950-1953 încheindu-se cu un armistiţiu şi nu un acord de pace.
Sursa: Agerpres