Cerşetorul Irwin Corey care trece printre maşinile staţionate în trafic oferind ziare gratuite în schimbul câtorva bănuţi a avut o carieră prolifică ce a cuprins apariţii pe Broadway, televiziune, teatru şi cluburi de comedie. Această carieră ar fi fost suficientă să-i asigure o bătrâneţe liniştită lui, copiilor şi nepoţilor săi.

El nu a avut ghinionul sau vreun viciu care să-l împingă în pragul sărăciei şi deţine chiar un apartament într-o zonă selectă a New Yorkului, locuinţă în valoare de 3,5 milioane de dolari.

Motivul pe care-l invocă pentru a cerşi este că nu suportă să se simtă singur după decesul soţiei sale, Fran, alături de care a trăit 70 de ani. Mai mult decât atât, toţi banii pe care-i obţine la colţul străzii îi donează – în zilele bune până la 250 de dolari pe zi – unei organizaţii caritabile care cumpără medicamente şi instrumentar medical pentru copiii din Cuba.

De-a lungul carierei sale ce se întinde pe 8 decenii, profesorul Corey a colaborat cu Jackie Gleason şi Woody Allen şi a afost invitat de David Letterman.la emisiunea sa. Pasiunea sa pentru comedie nu l-a părăsit nici acum, profesorul Corey călătorind în urmă cu o săptămână la Chicago pentru a susţine două reprezentaţii de stand-up comedy la un club.
SURSA: Agerpres