Astfel, Oprișan susține că social-democrații se pregăteau oricum să-l debarce pe Dragnea de la șefia partidului, în urma scorului slab înregistra la europarlamentare.

De asemenea, cu privire la relația dintre Dăncilă și Dragnea, Marian Oprișan susține că se bucură că premierul nu mai este forțat să asculte de ordinele lui Dragnea.

„Nu cred că se poate pune problema că l-a acceptat, cred că i-a fost impus ulterior devenirii domniei sale ca premier al României. Dar să nu intrăm în amănuntele asta pentru că sunt istorie. (…) Nu a acceptat lucrul acesta, tocmai din acest motiv ne aflăm în situaţia asta, după părerea mea chiar una fericită aş putea spune. (…) Nu vreau să vorbesc despre chestia asta, dar vreau să vă spun că o situaţie fericită în care, din punctul meu de vedere, doamna Dăncilă este preşedintele interimar al Partidului Social Democrat şi primul ministru al Guvernului României. Nu vreau să intru în amănunte, dar ştiţi foarte bine că după pierderea alegerilor domnul Dragnea nu mai putea rămâne preşedintele Partidului Social Democrat. Ne-a luat-o justiţia înainte”, a spus Oprişan.