Cătălin Rădulescu a declarat pentru Digi24.ro că speră ca judecătorii CCR care dezbat miercuri contestația formulată de Florin Iordache pe legalitatea completurilor de trei judecători, să dea o decizie favorabilă de care să beneficieze şi fostul preşedinte PSD, Liviu Dragnea.

„Ne dorim foarte tare ca Liviu Dragnea să fie liber. Sper din toată inima să beneficieze (de o decizie favorabilă a judecătorilor CCR, nr.)”, a spus Rădulescu întrebat de şedinţa de la Curtea Constituţională. Cătălin Rădulescu este unul dintre apropiații lui Liviu Dragnea, membru al echipei fostului președinte al PSD, alături de Codrin Ștefănescu.

Curtea Constituţională a României reia, astăzi, dezbaterile asupra sesizării privind un posibil conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema completurilor specializate în corupţie.

Judecătorii constituţionali erau în pronunţare pe sesizarea vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor Florin Iordache, însă aceasta a fost repusă pe rol, după ce Simina Tănăsescu, Cristian Deliorga şi Gheorghe Stan au fost numiţi judecători CCR pentru un mandat de 9 ani, schimbându-se astfel componenţa Curţii.

Pe 10 aprilie, Curtea a luat pentru prima oară în dezbatere sesizarea formulată de Florin Iordache, context în care acesta afirma că ÎCCJ a refuzat să constituie completuri specializate, aşa cum prevedea Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

Pe 25 martie, Florin Iordache anunţa că a sesizat CCR privind un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Instanţa supremă. Sesizarea a fost făcută în perioada în care preşedintele de atunci al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi-a delegat atribuţiile către Florin Iordache.