După şase luni în care s-a confruntat cu anularea a numeroase călătorii de afaceri şi vacanţe din cauza coronavirusului, InterContinental Hotels a precizat că are o vizibilitate limitată privind momentul în care se va redresa piaţa călătoriilor, potrivit agerpres.ro

Reducerile de locuri de muncă

Reducerile de locuri de muncă vin după decizii similare ale marilor operatori hotelieri, inclusiv Accor (cel mai mare grup hotelier din Europa), Whitbread (proprietarul Premier-inn) şi Hyatt Hotels, care se confruntă cu una din cele mai grave crize care afectează industria.

„Impactul crizei asupra industriei noastre nu poate fi subestimat, dar vedem semne timpurii de redresare în urma relaxării restricţiilor şi a revenirii încrederii călătorilor”, a transmis Keith Barr.

În primul semestru din 2020, veniturile IHG au scăzut cu 52%, la 488 milioane de dolari, iar profitul operaţional ajustat s-a situat la 74 milioane de dolari, de la 410 milioane de dolari în perioada similară din 2019.

Trebuie menționat că operatorul a informat că se observă „o îmbunătăţire mică dar importantă” a veniturilor per cameră disponibilă (RevPAR, un indicator utilizat pentru a măsura performanţa financiară în industria ospitalităţii.)

Acţiunile Marriott au urcat cu 3% în predeschiderea şedinţei de tranzacţionare de marţi. Anul acesta titlurile au înregistrat un declin de aproximativ 20% la Bursa de la New York.

IHG, care pe plan global are aproximativ 400.000 de angajaţi, a informat că este în grafic pentru a-şi reduce costurile cu aproximativ 150 milioane de dolari anul acesta. InterContinental este prezent şi în România.