Un ciclon atlantic lovește România

Un ciclon atlantic lovește România! Cu toamna în plină desfășurare, vremea din România ne surprinde cu un val de căldură neobișnuit de intens. Conform previziunilor meteo, în zilele următoare, termometrele vor indica valori specifice sezonului estival, ajungând până la 32 de grade Celsius.

Această încălzire remarcabilă se datorează unui ciclon atlantic puternic, care s-a situat într-o poziție mai la sud decât de obicei. Acest fenomen a facilitat un flux intens de aer tropical dinspre nordul Africii, determinând creșterea bruscă a temperaturilor în România.

Termometrele vor atinge 28 de grade Celsius

Cu toate că la începutul zilei de joi și în prima parte a zilei de vineri se vor înregistra înnorări și ploi în nordul țării, cerul se va însenina ulterior, iar vineri la prânz termometrele vor atinge între 22 și 28 de grade Celsius.

Notabil este că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, se anunță o temperatură neașteptat de ridicată în regiunile vestice ale țării și în zonele cu relief deluros, în special din cauza norilor și a vântului puternic care vin dinspre sud și sud-vest. Este posibil să ne confruntăm în acea noapte cu condiții cu adevărat tropicale în anumite zone.

meteo
SURSA FOTO: Dreamstime

Temperaturi de 30 de grade Celsius în octombrie

Meteorologii spun că, în majoritatea țări, mercurul din termometre va trece de 25-26 de grade Celsius. Aceștia mai spun că, în anumite regiuni, nu este exclusă o temperare termică din cauza inversiunilor termice și a norilor.

Potrivit lor, temperaturile se pot situa între 27 și 30 de grade Celsius în zone precum:

  • Muntenia
  • sud-estul Olteniei
  • Dobrogea
  • câmpiile Moldovei

Nu în ultimul rând, există zone în care temperaturile pot trece de 30 de grade Celsius. Experții spun că este posibil ca temperaturile să fie de 31-32 de grade Celsius în sudul extrem al țării.

Inclusiv cu o ușoară diminuare a puterii căldurii duminică, în regiunile sudice și orientale ale țării, condițiile meteorologice vor rămâne extraordinar de călduroase pentru această perioadă, cu temperaturi ce oscilează între 25 și 30 de grade Celsius în timpul prânzului.