În prima zi a anului liderul interimar al PSD l-a acuzat pe Florin Cîțu și Guvernul Orban că au eliminat supraacciza, dar au mărit accizele la carburanți în ultima zi a anului.

Ieri, Ministrul Finanțelor a explicat de ce s-a produs această modificare în ultima zi a anului. Ministrul Finanțelor Florin Cîțu a precizat miercuri că MFP a recalculat în ultima zi din an nivelul accizei la carburanți pentru a ține cont de legea privind eliminarea supraaccizei și de inflația comunicată oficial de Institutul Național de Statistică (INS).

Cu toate aceste explicații se pare că problemele nu s-a terminat pentru Florin Cîțu în ceea ce privește această temă a accizei la carburanți. Astăzi economistul Adrian Câciu susține pe pagina sa de socializare că statul pierde 2,5 miliarde de lei din modificările aduse de Florin Cîțu.

Iată postarea integrală a lui Adrian Câciu:

”Din aplicarea noului nivel al accizelor la carburanti, bugetul de stat pierde în jur 2,5 miliarde lei într-un an(sub condiția ca și toate accizele aferente unui consum de combustibil de 7,5 milioane tone anual sa fie și achitate – acesta este un sector cu evaziune ridicata).

Pentru că lucrurile au fost prezentate ieri într-o maniera de un populism jenant, similar cu epocile comuniste, întrebarea logica care s-ar pune la toate astea ar fi:

Vor economisi românii cu 2,5 miliarde lei mai mult în anul 2020 datorita acestei masuri?”