Agenţii Secret Service şi ai altor autorităţi federale l-au predat pe pilotul avionului Cessna 182 Departamentului de Poliţie din Long Beach, care va efectua o anchetă referitoare la droguri, precizând că încălcarea spaţiului aerian nu a prezentat nici un pericol pentru preşedinte.

Poliţiştii din Long Beach au afirmat însă că au intervenit în acest incident după ce "o cantitate mare de marijuana" a fost descoperită la bordul avionului. "După ce l-au investigat, autorităţile federale l-au predat pe bărbat Departamentului de Poliţie din Long Beach, care va efectua ancheta referitoare la droguri", se arată într-un comunicat al poliţiei, citat de LA Times.

Autorităţile nu au dezvăluit identitatea bărbatului, iar oficiali federali au declarat joi seara că încă nu au fost formulate acuzaţii penale împotriva acestuia. Potrivit unei surse citate de CBS, poliţia a descoperit aproximativ 18 kilograme de marijuana la bordul avionului de mici dimensiuni, după aterizarea acestuia, sub escortă, pe aeroportul din Long Beach. Administraţia Federală a Aviaţiei informase piloţii că a fost interzis traficul aerian pe o rază de aproximativ 13 kilometri în jurul oraşului Los Angeles, însă avionul Cessna a pătruns în acest spaţiu, apropiindu-se astfel de elicopterul Marine One care îl transporta pe preşedintele american la Los Angeles.