În același dosar au mai fost trimiși în judecată Cristian Poteraș pentru luare de mită,
Comunicatul integral al DNA:
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:
– POTERAȘ CONSTANTIN-CRISTIAN, la data faptelor primar al Sectorului 6 București, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, luare de mită,
– GRECU LUCIAN VIOREL, persoană apropiată fostului primar, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită,
– STĂNESCU PAUL-SORIN, reprezentantul S.N. Institutul Pasteur S.A la data faptelor, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
complicitate la abuz în serviciu,
spălare a banilor,
– GEORGESCU VALENTINA-NARCISA, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite,
complicitate la luare de mită,
spălare a banilor,
-GEORGESCU BOGDAN, pentru săvârșirea infracțiunii de
complicitate la abuz în serviciu
În cursul lunii ianuarie 2007, ca urmare a activității Subcomisiei de fond funciar din cadrul Primăriei sectorului 6 condusă de către inculpatul Poteraș Constantin-Cristian, la acea dată primar al Sectorului 6 București, a fost emis titlul de proprietate nr. 100402/2007, în baza căruia Societatea Națională Institutul Pasteur S.A. a obținut dreptul de proprietate asupra unui teren cu suprafața de aproximativ 19 ha pe raza municipiului București.
Din probele administrate în cauză a rezultat că emiterea titlului de proprietate a fost rezultatul încălcării dispozițiilor legale de către inculpatul Poteraș Constantin Cristian, cu ajutorul inculpaților Stănescu Paul Sorin la acea dată reprezentant al S.N. Institutul Pasteur S.A, Georgescu Bogdan și Georgescu Valentina Narcisa.

SURSA: g4media.ro

 


Te-ar putea interesa și: