La asta nu ne-am fi așteptat niciodată. Șeful PSD, Liviu Dragnea, comparat cu un vampire. Acesta a fost ironizat în cadrul unei emisiuni de satiră politică de pe postul public de televiziune din Germania.

Gazda emisiunii, Oliver Welke, a dedicat ediția din 3 mai mai multor politicieni din Europa, precizând că tema emisiunii este corupția. Lucruri cu care cei din EU nu sunt obişnuiţi  şi totuşi merg prost în Europa. Azi: Corupţia. Parlamentul României a votat o lege anti-corupţie. De fapt, o lege pro-corupţie: cine este prins corupt nu face închisoare… Însuşi şeful social-democraţilor români scapă de închisoarea pe care ar trebui să o facă, drept urmare a faptelor de corupţie dovedite.”, a spus gazda emisiunii, Oliver Welke.

În imagini apare o carte de Monopoly pe care scrie „Scapi întotdeauna de închisoare.”. Acuzațiile la adresa lui Dragnea sunt extrem de grave. „Liviu Dragnea şi prietenii lui au băgat în buzunarele proprii subvenţiile europene. Se ştie că Dragnea a căutat proiecte la care banii europeni vin foarte repede, cum sunt de exemplu banii pentru copiii orfani care, de fapt, au ajuns în buzunarele lui Dragnea, ale prietenilor săi şi ale partidului. Contele Dragnea a băgat banii în buzunar…Copiii orfani ce ar fi făcut cu banii respectivi? Probabil şi-ar fi luat dulciuri.
România e şefa UE  şi statutul de şef este sponsorizat de Coca-Cola, deoarece la o întâlnire oficială la Bucureşti, ţinută cu o săptămână înainte de emisiunea aceasta, logo-ul cu preşedinţia României la UE a fost însoţită de logo-urile „fără zahăr” ale Coca-Cola.”, sunt atacurile fără perdea la adresa lui Dragnea.

Liviu Dragnea este prezentat în Parlament, după ce au fost aprobate modificările la Legile Justiției. „Sub aceste noi legi, Liviu Dragnea, președintele cu mai multe condamnări al Partidului Social-Democrat din România, va scăpa”, mai scrie postul german.

Totodată, Dragnea este prezentat ca un vampir care profită de fondurile europene dedicate orfelinatelor, cât și ținând în mână un card Monopoly care îl scapă de mersul la închisoare, mai notează sursa citată. „Parlamentul din România a aprobat o nouă lege pro-corupție. Cât de convenabil! O lege prin care Liviu Dragnea, șeful PSD cu câteva condamnări, nu va merge la închisoare”, a mai scris ZDF Heute Show pe Twitter, citat de ProTV.

După aceea, este prezentat premierul Andrei Babis – supranumit Trump al Cehiei – care operează o rețea de sute de companii. Și premierul ungar Viktor Orban a ajuns în atenția jurnalistului german Oliver Welke. „România, Cehia, Ungaria: priviți cum Guvernele bagă în buzunar milioane de euro din fonduri europene”, scrie ZDF Heute show pe Twitter, unde a prezentat fragmente din emisiunea din 3 mai.