Fostul premier, Victor Ponta a răbufnit pe Facebook după ce a în presă a apărut informația că românii stau ore în șir în Vama Nădlac, unde s-ar fi instalat haosul. În plus, IGPF ar fi susținut că șoferii nu stau la cozi și că totul e normal, în timp ce conducătorii auto ar fi susținut exact contrariul: timpii de așteptare au fost chiar și de șase ore.

„De 3 saptamani este tot asa / Diaspora este umilita la cozi in fiecare zi / romanii sunt impiedicati sa vina acasa! Jos Ponta !!! ( ups – nu mai e Ponta? E Iohannis si PNL ? Atunci Ghinion ), a comentat fostul premier pe pagina de Facebook.

Comentariul lui Ponta a fost imediat taxat de internauți, care i-au amintit de modul în care s-a raportat la românii din Diasporă pe vremea când conducea Guvernul.

„Și tu cind ai fost Prim-ministru ne-ai împiedicat să Votam în Occident Președintele!”, a fost una dintre reacții, în timp ce un alt român l-a întrebat retoric: „Și de erați dumneavoastră la guvernare nu mai erau „cozi interminabile” la vama?!”. Un alt român i-a atras atenția lui Ponta, susținând că: „Nu ştiți decît sã ațîțați lumea şi sã bãgați rîca între noi dar nu sunteți buni niciuni toți sunteți o apã şi un pãmînt ar trebui sã lasați ura şi duşmãnia dintre partide şi sã faceți ceva bun pentru aceastā țarã”.

„Mai bine pierd 5 ore la vama, decat 10 ore la ambasada si sa nu pot vota ! Mai schimba placa….” sau „Care diaspora ? cea pe care o hulesti sau cealata pe care o slavesti ?”, au fost alte reacții venite din partea internauților.

Au existat însă și numeroase voci care i-au dat dreptate fostului premier.

„Bataie de joc pentru cei ce vin si pleaca si pentru tara intreaga , e timpul sa stopam lucowernistii. Succes dl. Ponta !”.