Romania Online Network SA anunta ca, in ultimele trei luni, au fost cumparate bilete de avion in valoare de peste 25.000 de dolari prin AirTickets.ro, site pentru rezervari online de bilete de avion. AirTickets.ro a fost lansat la sfarsitul anului 2002, fiind relansat in vara acestui an, cu un nou software pentru efectuarea rezervarilor online, furnizat de compania americana WorldSpan. „Site-ul AirTickets.ro ofera clientului garantia gasirii celui mai bun pret pentru calatoria pe care acesta doreste sa o faca”, declara Alina Nemes, director general ROL.ro. In primul an de activitate, AirTickets.ro a avut peste 200.000 de vizitatori si in jur de 10.000 de cereri de consiliere online. Achitarea biletelor de avion se poate face prin ordin de plata in contul firmei sau cu bani lichizi, la ridicarea biletului de avion.

Antivirus pentru serverele Samba Linux
BitDefender lanseaza, in premiera mondiala, primul antivirus comercial pentru Samba 3, o solutie antivirus conceputa pentru a proteja resursele partajate de documente pe serverele de fisiere Samba Linux. BitDefender for Samba Linux File Servers integreaza ultima tehnologie antivirus BitDefender si este configurata pentru scanarea „On-Access” a fisierelor ce sunt copiate sau accesate prin intermediul serverului de fisiere Samba. Aceasta caracteristica este extrem de folositoare in companiile ce detin servere de fisiere pentru stocarea, gestionarea si accesul partajat al documentelor interne, din intreaga retea, cu clienti pe diferite platforme (Windows, Linux, Unix). O versiune de evaluare de 30 de zile, integrala din punct de vedere functional, este deja disponibila pe Internet.

Convorbiri in grupuri de 15 persoane
Connex lanseaza serviciul Connex Meeting Call, care permite comunicarea in grup intre angajatii unei companii. Noul serviciu este adresat firmelor din domenii precum: distributie, transport, financiar-bancar, asigurari, farmaceutic, securitate, constructii si ofera posibilitatea comunicarii, eficiente si rapide, cu pana la 15 persoane, in acelasi timp. „Noul serviciu este primul dintr-o serie de servicii destinate comunicarii in grup, care vor fi lansate in urmatoarea perioada. Aceste servicii exploateaza noile elemente de infrastructura implementate de Connex”, a spus Michael Foley, vicepresedinte de marketing la Connex. Noul serviciu se utilizeaza astfel: clientul trebuie sa formeze un singur numar de telefon, platind o singura convorbire, si poate vorbi simultan cu pana la 15 persoane din aceeasi companie.

Smartree Romania produce pentru vest
Smartree Romania, filiala a Smartree UK, a prezentat recent la Londra solutiile software dezvoltate de echipa din Romania, ce urmeaza sa fie distribuite pe pietele din Europa de Vest. Printre aplicatiile prezentate s-au aflat Smart360 – solutie care implementeaza metoda de evaluare 360-grade feedback, SmartRecruitment – instrument de administrare a proceselor de recrutare si selectie si SmartNavigator – produsul care faciliteaza crearea si gestionarea organigramelor. Printre clientii din Romania ai Smartree se numara NestlA