În urma acestor decizii, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a purtat o discuție cu premierul Dăncilă la Palatul Victoria.

Conform unor surse citate de Antena 3, Tudorel Toader a rugat-o pe Viorica Dăncilă să se mai gândească până mâine, pentru a decide dacă demisionează sau nu. De asemenea, ministrul s-a declarat foarte afectat de cele întâmplate.

„În urma nemulțumirilor colegilor la adresa lui Tudorel Toader s-a acceptat demiterea lui”, a spus premierul Viorica Dăncilă, miercuri, după ședința PSD.

„Ar trebui să-și dea demisia”, a adăugat Viorica Dăncilă.

Liviu Dragnea a vorbit clar și răspicat despre care vor fi pașii următori ai PSD. Întrebat dacă are un plan de rezervă în cazul în care Klaus Iohannis respinge sau amână remanierea, Dragnea a replicat: “Dacă intră iar în jocul ăsta neconstituțional, ne vom întâlni iar în coaliție”. Liderul PSD a susținut că premierul Dăncilă dorește să se rezolve într-o zi, două cu numirea noului ministru al Justiției

“Până vineri ar trebui să se depună jurământul. Eu îi acord timp lui Iohannis până la alegerile prezidențiale. Ministrul Justiției nu va avea sarcini de la partid. Nu mai e cazul. S-a început procedura parlamentară pentru cele două legi. Noul ministru al Justiției, dacă va fi numit de Iohannis trebuie să rezolve blocajele din ministerul Justiției cu privire la avizarea sau inițiare unor acte normative, care țin de aplicarea programului de guvernare.”, a declarat Dragnea.

El a menționat că în CEx s-au exprimat foarte multe nemulțumiri la adresa lui Toader, pe care el personal și l-a sprijinit în acești doi ani. “Dar s-a acumulat multă nemulțumirie din două motive. Nemulțumirile miniștrilor că se tot întârzia acte normative. Doi – faptul să a discutat foarte mult dl ministru despre eventualitatea inițierii unpr OUG fără să facă nimic, lungind discuția despre aceste teme 3-4 luni. A fost o decizie politică”, a comentat liderul PSD.