Şefii celor două ministere, Ladislau Ritli și Elena Udrea au încheiat un parteneriat interinstituţional, cu scopul de a spori turismul balnear și medical din țară.

Directorul spitalului Aldorf din Kuweit, doctorul Mansour Alorf, a declarat oficialilor români că este extrem de mulţumit de colaborarea unităţii medicale din Kuweit cu universităţi de profil româneşti, cu medicii români, cu operatorii de turism din staţiunea balneară Băile Felix şi că gradul înalt de satisfacţie al pacienţilor care s-au recuperat deja în România oferă perspectiva extinderii acestei colaborări.

Astfel, în următoarea perioadă, s-ar putea dechide unei unităţi sanitare kuweitiene de acelaşi nivel în ţara noastră și ar putea creşte cererea de servicii româneşti de recuperare balneară şi de geriatrie pe piaţa din Kuweit.

Încă de la demararea proiectului, Spitalul Alorf a derulat o campanie consistentă de promovare în Kuweit a "tratamentelor miraculoase" de la Băile Felix, tipărind 500.000 de pliante de prezentare a staţiunii româneşti, distribuite împreună cu principalele ziare de limbă arabă din Kuweit. În paralel cu această acţiune, staţiunea balneară românească a fost intens promovată în presa scrisă şi pe televiziunile locale şi naţionale din  Kuweit.