Udrea a anunţat că „Programul Naţional de Dezvoltare“, ce prevede refacerea infrastructurii judeţene, a canalizării, aducţiuni de apă  şi infrastructură locală, este gândit să funcţioneze şi fără bani de la bugetul statului.
Astfel, pentru primii doi ani de activitate, constructorii vor fi nevoiţi să îşi găsească propria finanţare, urmând ca banii să fie recuperaţi de la minister ulterior. După cei doi ani, adică din 2013, ar urma ca banii de la bugetul de stat să susţină lucrările de infrastructură în mod curent.
„Bugetele de pe 2011 şi 2012 nu vor permite alocări mai mari decât în acest an, de aceea am venit cu această soluţie. Nu avem bani pentru investiţii în infrastructură. Sunt fonduri şi bănci internaţionale care vor să crediteze lucrări în acest sector, dar eu ca minister nu mă pot împrumuta din cauza deficitului. Soluţia este să apelăm la mediul privat“, a declarat Elena Udrea.
Programul Naţional de Dezvoltare are în plan lucrări în valoare de 4 mld. euro şi ar urma să fie derulat pe o perioadă de cinci ani.