Un studiu al Băncii Mondiale arată că în 2020 Bucureștiul va avea 7milioane de locuitori, a arătat ministrul Elena Udrea precizând că "avem șapte administratori și 7 bugete și dau posibilitatea ca lucrurile să se blocheze în loc să se miște mai bine. Așa cum e împărțită Capitala, ar putea funcționa doar dacă primăriile au același semn politic".
"Legea Capitalei interzice PUZ-urile derogatorii. Legea Capitalei nu desființează sectoarele însă limiteaza acțiunile primarilor de sector sau viceprimarilor, depinde cum vor rămane, însă competența legată de PUZ-uri sau politicile de dezvoltare vor fi transferate la Primaria Capitalei odată cu crearea bugetului unitar. Acest buget, numit buget agregat, este o noutate și va anula diferențele uriașe dintre bugetele sectoarelor", a mai spus ministrul. 
"Avem sectorul 1 cu un buget de 1,1 mld lei și sectorul 5 cu 350 mil lei. București are 4,5 mld lei. Daca scădem sumele necesare subvențiilor la energie și transport, bugetul Capitalei ajunge la egalitate cu sectorul 1, în timp ce unele sectoare cheltuie bani, altele nu au bani de asfaltare", a precizat Udrea.