Echipa din Franta care conduce investigatia in acest caz a ajuns la concluzia ca UBS a ajutat o parte dintre clientii francezi sa ascunda o suma totala de 9,8 miliarde de euro, pentru a nu plati taxele aferente catre statul francez. Pedeapsa pentru o astfel de infractiune este amendarea cu jumatate din suma vizata de evaziunea fiscala, potrivit surselor citate de Bloomberg.

Banca elvetiana si-a prezentat pozitia fata de acest printr-o declaratie oficiala in care isi sustine nevinovatia. "Baza pentru calculele facute in acest caz este complet artificiala, speculativa si nebazata pe fapte. Acest caz se afla inca in faza de investigatie formala si vom continua sa ne aparam cu tarie", se arata in declaratia UBS.

Actiunile UBS au scazut cu 3,2% in timpul sedintei de tranzactionare de vineri, odata cu aparitia acestei informatii. In septembrie, banca din Elvetia a pierdut apelul intentat la o curte de justitie din Franta in legatura cu plata unei cautiuni de 1,1 miliarde de euro dispuse de instantele franceze, in cazul acestei investigatii.