“Regulile de angajare a forţelor armate turce s-au schimbat de acum. Orice element militar venind din Siria care va prezenta un risc şi un pericol de securitate la frontiera turcă va fi considerat drept o ţintă” militară, a avertizat Erdogan, adresându-se deputaţilor formaţiunii sale, Partidul Justiţiei şi Dezvoltării.

“Acest ultim eveniment (doborârea avionului F-4 Phantom – n.red.) arată că regimul al-Assad a devenit o ameninţare deschisă şi apropiată pentru securitatea Turciei, ca şi pentru poporul turc”, a adăugat premierul.

El a insistat că avionul nu a fost doborât din greşeală, ci printr-un act deliberat şi ostil. Aparatul a fost lovit deasupra apelor internaţionale, la 13 mile de coastele siriene, şi s-a prăbuşit în apele teritoriale siriene, la 8 mile de Latakia, a mai precizat Erdogan, citat de Anadolu.

“Poporul sirian este fratele nostru. Turcia va sprijini poporul sirian în toate modurile necesare, până când el va fi salvat de opresiune, de masacru, de acest dictator sângeros şi de clica lui”, a mai afirmat premierul de la Ankara.

Sursa: Agerpres