Statul Major al armatei turce a precizat că avioanele de vânătoare au fost ridicate în aer în trei cazuri distincte de alertă aeriană, în provinciile de frontieră Hatay şi Mardin, unde Ankara a amplasat mai multe baterii antiaeriene şi lansatoare de rachete ca urmare a incidentului de la sfârşitul lunii iunie, când un avion turc a fost doborât de antiaeriana siriană deasupra Mediteranei.
Avioanele de vânătoare F-16 au decolat în două rânduri de la baza Incirlik, din sudul provinciei Adana, atunci când un elicopter sirian Mi-17 s-a apropiat de frontiera turcă la sud de Hatay, în jurul orei local 09;:05, iar apoi un elicopter Mi-8 a testat vigilenţa forţelor aeriene turce în jurul orei 15:00.

Un al alt Mi-8 s-a apropiat în jurul orei locale 18:05 de frontiera cu Turcia în zona provinciei Mardin (sud-est). Două avioane de vânătoare F-16 turce au fost trimise de la baza Batman, din sud-estul Turciei.

Un incident a putut fi evitat pentru că elicopterele siriene nu au încălcat spaţiul aerian al Turciei, a subliniat Statul Major de la Ankara.
Sursa: Agerpres