Potrivit sursei citate, Tudose a dat asigurări că Guvernul va continua Parteneriatul strategic cu SUA şi a subliniat că a dorit ca prima întâlnire cu un diplomat străin să fie cea cu ambasadorul american tocmai pentru a transmite un mesaj puternic. 

"Cele două decenii de Parteneriat strategic între România şi SUA reprezintă o garanţie a relaţiei puternice dintre ţările noastre, relaţie care trebuie continuată şi consolidată. Sunt convins că avem potenţialul de dezvoltare a relaţiei bilaterale. Totodată, vă asigur că vom continua să fim un partener de încredere al SUA în această parte a Europei şi că avem capacitatea de a crea un mediu atractiv pentru investitori", a afirmat premierul Tudose, la întâlnirea cu ambasadorul SUA. 

Conform comunicatului, un punct important al discuţiilor l-a reprezentat modul în care bugetul de 2% din PIB alocat Apărării va relansa colaborarea militară dintre România şi SUA de pe noi baze. 

"Discuţiile au vizat necesitatea consolidării relaţiilor economice bilaterale, şeful Executivului şi ambasadorul SUA fiind de acord că nivelul acestora nu reflectă încă stadiul excepţional al relaţiilor politico-militare. Ambasadorul Hans Klemm a subliniat că, după ultima întâlnire româno-americană la nivel înalt, credibilitatea României la Casa Albă a crescut, fapt ce se va reflecta şi în încrederea investitorilor americani în economia românească", se arată în comunicat. 

Potrivit sursei citate, premierul Tudose va avea, în luna octombrie, o întâlnire cu potenţiali investitori americani în România, pregătită de Guvern împreună cu Ambasada SUA. 

"România oferă un mediu de afaceri prietenos. Aş vrea să prezint investitorilor americani oportunităţile de afaceri din ţara noastră şi să îi asigur că în calitate de prim-ministru înţeleg că afacerile se dezvoltă pe stabilitate şi predictibilitate", a subliniat şeful Executivului, citat în comunicat. 

AGERPRES