"Sunt bani în toate ministerele. Sunt bani. Vom avea rectificare pozitivă într-o săptămână", a dat asigurări Tudose, la România TV. 

Totodată, şeful Executivului a precizat că nu există nicio problemă la nicio structură a statului cu salariile. 

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a anunţat marţi că nu sunt dificultăţi în ceea ce priveşte plata drepturilor salariale ale angajaţilor din cadrul Ministerului Apărării Naţionale (MApN) la niciun alt minister.

Anunțul a fost făcut după ce în spaţiul public au apărut informaţii că salariile angajaţilor din MApN se vor plăti eşalonat în luna septembrie, având în vedere că nu s-a efectuat rectificarea bugetară. 

"În urma informaţiilor apărute în mass-media vă comunicăm că nu sunt dificultăţi în ceea ce priveşte plata drepturilor salariale ale angajaţilor din cadrul Ministerului Apărării Naţionale. Totodată, precizăm că nu există astfel de probleme la niciun alt minister", potrivit unei precizări transmise de către MFP. 

Ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, a anunţat că i-a lăsat premierului Mihai Tudose demisia sa de la conducerea MApN, invocând "proasta comunicare" pe subiectul plăţii sumelor aferente soldelor/ salariilor de la nivelul MApN. 

Ministrul Apărării a avut, marţi, o întâlnire cu şeful Executivului, în care premierul i-a reproşat modul în care a comunicat în privinţa salariilor şi drepturilor personalului din sistemul militar.

Adrian Țuțuianu a declarat marți că și-a depus demisia din funcția de ministru al Apărării, invocând "proasta comunicare" pe subiectul plății salariilor.

AGERPRES

Citiți și:

Iohannis a discutat cu Tudose situaţia de la Ministerul Apărării

Tudose a acceptat demisia lui Ţuţuianu