Comitetul Executiv al PSD se reuneşte, miercuri după amiază la Parlament, iar pe agenda şedinţei ar atât remanierea guvernamentală, pentru miniştrii care candidează la europarlamentare, cât şi debarcarea lui Tudorel Toader din Guvern.

Remanierea guvernamentală va fi o temă în CEx al PSD, în condiţiile în care Rovana Plumb deschide lista candidaţilor PSD la europarlamentare, ea fiind ministrul al Fondurilor Europene. De asemenea, un alt membru al Cabinetului Dăncilă care este şi candidat pentru Bruxelles este mininistrul pentru românii de pretutindeni Natalia Intotero.

De asemenea, în CEX ar urma să fie discutată şi decizia PSD cu privire la ministrul Justiţiei Tudorel Toader.

Privind o posibilă demitere a ministrului Justiţiei, Viorica Dăncilă spunea, pe 8 aprilie, că va lua o decizie după ce va asculta părerea colegilor în şedinţa Comitetului Executiv al PSD.

Liviu Dragnea pare să nu se mai poată stăpâni când vine vorba despre Tudorel Toader. Mai mult chiar, președintele PSD a vorbit despre cât timp se va mai bucura acesta de postul de ministru al Justiției.

“Toader pentru mine nu este un personaj de care să vorbesc în fiecare zi. Nu e rudă cu mine, nu e frate cu mine, nu e nici verișor. A fost asumat de PSD, nu știu cât va mai fi asumat. Îl considerați prea important pe acest domn.“, a declarat Liviu Dragnea

Liderul PSD a spus și ce se va întâmpla cu cele Coduri penale și dacă ele vor fi adoptate până la urmă în Parlament, Dragnea a răspuns: ”Parlamentul trebuie să lucreze. A luat o pauză păcălit de Guvern, acum trebuie să lucreze”.

De asemenea, Toader a adăugat că nu exclude varianta unei demisii, dar a transmis că nu se va consulta cu liderul ALDE, Tăriceanu, sau nu altcineva în această privință.

„Am luat în calcul ambele variante (remaniere şi demisie -n.r.). Din momentul în care am spus până apare în Monitorul Oficial, nu am spus care e procedura prin care apare în Monitor altcineva, prin urmare, sunt toate căile posibile. Dacă decizia e a mea, nu o discut cu domnul Tăriceanu. Nu am nevoie să mă consult dacă să-mi dau demisia sau nu. E o decizie personală”, a completat ministrul Justiţiei, scrie Digi24.ro.

Conducerea Senatului a decis, luni, să amâne dezbaterea şi votul moţiunilor simple prin care Opoziţia cere demisia miniştrilor Justiţiei şi Finanţelor, Tudorel Toader şi Eugen Teodorovici, acestea urmând să aibă loc în şedinţa de plen din 6 mai.

PSD are pe listă 43 de candidaţi la europarlamentare. Partidul deschide lista cu Rovana Plumb, urmată de jurnalista Carmen Avram şi senatorul PSD Claudiu Manda, proaspătul soţ al Olguţei Vasilescu.