Solistul Tudor Chirilă este revoltat de situația cazului Caracal dar și despre evenimentele 10 august și a vorbit în timpul concertului susținut duminică seara la Constanța. “Trăim într-o ţară în care trebuie să ne fie frică”, spune acesta. Chirilă consideră ca oamenii ar trebui să iasă în stradă de fiecare dată când le sunt încălcate drepturile.

Trupa Vama a susținut un concert în Constanța iar la încheierea recitalului solistul trupei a amintit că se împlinește un an de la 10 august când “cetăţeni nevinovaţi ai acestei ţări îşi luau bătaie în Piaţa Victoriei într-un mod oribil”.

“Se împlineşte aproape un an de când cetăţeni nevinovaţi ai acestei ţări îşi luau bătaie în Piaţa Victoriei într-un mod oribil de la Jandarmeria Română. Acum un an, pe 10 august, români din diaspora şi cetăţeni din România se adunau în Piaţa Victoriei în speranţa că acel miting va fi începutul unei schimbări. Nu s-a întâmplat. Au fost nişte abuzuri absolut incredibile. Nu există vinovaţi nici până acum pentru măcelul pe care l-au prestat cu abnegaţie jandarmi din toată ţara, că au fost şi din Constanţa, de exemplu. Noi nu am înţeles ce ni se întâmplă deşi vedeam oameni paşnici în jurul meu, peste tot pe unde m-am plimbat, în acelaşi timp vedeam numai gaze lacrimogene”, a afirmat Chirilă.

Despre cazul Caracal, Tudor Chirilă a spus că Poliția este mână în mână cu interlopii și „trăim într-o ţară în care trebuie să ne fie frică”.

“Acum, la un an după acel miting, toată presa românească e zguduită de un caz care nu se poate numi Colectiv, e un caz singular. Ştim despre ce este vorba, ştim câtă incompetenţă şi mizerie a ieşit la suprafaţă. Am aflat că poliţia e mai prietenă cu interlopii decât cu cetăţenii şi am mai aflat încă o dată că trăim într-o ţară în care trebuie să ne fie frică. Întrebarea este ce se va întâmpla şi de unde poate să pornească această schimbare. Eu cred că trebuie să fim călare pe ei să-şi facă treaba şi să ieşim în stradă de fiecare dată când sunt încălcate chiar cele mai mici drepturi. E singurul lucru pe care îl mai avem”, a afirmat Tudor Chirilă.

Solistul i-a îndemnat pe oameni să se adune pe 10 august în Piața Victoriei dacă nu sunt total lipsiți de speranță.

“Dacă nu sunteţi total lipsiţi de speranţă şi mai aveţi bani de benzină ne vedem pe 10 august în Piaţa Victoriei. Poate de data asta nu ne mai dau cu gaze”, a mai declarat Tudor Chirilă înainte de a cânta piesa “În ţara-n care m-am născut”.