În iunie 2017, Donald Trump a anunţat că Statele Unite se retrag din Acordul de la Paris, considerându-l un "acord prost" pentru economia americană, decizie dezaprobată la nivel global. 

Deşi rămâne ferm în criticile sale la adresa cordului semnat de predecesorul său Barack Obama, Donald Trump s-a arătat dispus să semneze un acord revizuit. 

"Acordul de la Paris ar fi pentru noi un dezastru", a afirmat liderul de la Casa Albă. 

"Dacă fac un acord bun, există întotdeauna o şansă ca să ne întoarcem", a adăugat el, descriind acordul ca "îngrozitor" şi "inechitabil" pentru Statele Unite. 

Acest tratat istoric a fost semnat de 197 de naţiuni în 2015 după intense negocieri la Paris unde toate ţările şi-au luat angajamente voluntare de a-şi reduce emisiile de carbon. 

"Dacă cineva spune 'reveniţi în Acordul de la Paris', va trebui să fie complet diferit, pentru că avem un acord îngrozitor", a declarat Donald Trump în cursul interviului. 

"Aş putea să mă întorc? Da, m-aş întoarce. Aş vrea asta", a mai spus preşedintele american. 

Donald Trump, care a lăsat deja întredeschisă uşa pentru o revenire în Acordul de la Paris în cazul unor renegocieri asupra cărora a rămas, totuşi, evaziv, a declarat la începutul lui ianuarie că Statele Unite ar putea "teoretic să revină" în acord.

AGERPRES