Se știe că românii sunt îndrăgostiți de mititei, însă puțini știu și cum să îi gătească astfel încât să fie cu adevărat delicioși.

Metoda care te ajută să faci micii perfecți

Românii consumă micii de sărbători și la ocazii speciale, împreună cu o doză generoasă de muștar. Majoritatea românilor cumpără carnea sub formă de pastă din supermarket, pentru a o putea găti cu ușurință acasă. Iată câțiva pași speciali pe care trebuie să îi urmezi cu carnea de mici cu o seară înainte de gătit.

Metoda este extrem de simplă. Pentru a obține cei mai delicioși mici, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

300 g carne mai grasă de porc (piept sau ceafă)
300 ml supă de oase sau apă foarte rece
o lingură rasă de cimbru uscat
o linguriță rasă de semințe de chimen
două lingurițe de boia dulce
5-6 boabe de ienibahar
o jumătate de linguriță de boabe de coriandru
5-7 căței de usturoi
o linguriță rasă de bicarbonat de sodiu
o jumătate de linguriță de piper negru proaspăt măcinat
sare
puțin ulei pentru uns

Carnea de vită și cea de porc trebuie tocată într-o mărunțitoare, după care va fi amestecată cu usturoiul. Zdrobește condimentele într-un mojar, apoi amestecă-le bine cu carnea pentru a împrăștia aroma, după care, amestecă bicarbonatul de sodiu cu puțină zeamă de lămâie și adaugă-l.

Recomandăm să încorporați treptat, în porții mici, supa de oase sau apă extrem de rece în pasta rezultată, până când obții o textură pufoasă. Transferă pasta într-un castron și acoperă-l cu folie.

Trucul crucial în această etapă este să lași pasta de mici în castronul acoperit cu folie peste noapte. Cu trei ore înainte ca mititeii să fie gătiți pe grătar, scoate pasta de mici din frigider. Ajungând la temperatura camerei, carnea va deveni mai maleabilă pentru a fi modelată ușor.

Rețeta originală a micilor

Rețeta originală a micilor, așa cum erau ei preparați în 1920, a fost publicată de restaurantul Caru’ cu bere.

Reprezentanții restaurantului au dezvăluit cum putem obține mici exact ca în urmă cu mai bine de un secol.

Rețeta originală folosește carne de vacă, luată de la gât, fără să fie îndepărtată grăsimea, după care se dă de două ori prin mașina de tocat. Dacă este prea slabă, atunci se poate adăuga seu de vacă sau de oaie, 100-150 g pentru fiecare kilogram cântărit de carne.

Se fierbe o zeamă din oase de vacă cu măduvă, care trebuie să fie scăzută bine, din 500 g de oase la fiecare kilogram de carne. Pentru fiecare kilogram de carne se pregătesc ingredientele, pe care le poți regăsi în lista de mai jos:

8 g de piper proaspăt pisat mărunt
12 g de cimbru uscat cât mai proaspăt pisat mărunt
4 g de enibahar pisat mărunt
2 g de coriandru pisat mărunt
2 g de chimion turcesc pisat mărunt
1 g de anis stelat pisat mărunt
8 g de bicarbonat de sodiu
1 linguriţă de zeamă de lămâie
1 lingură de untdelemn
1 căpăţână bună de usturoi aromat şi nu din cel iute