Trucul care te ajută să desfaci imediat capacul unui borcan. Din fericire, există trucuri pentru a deschide capacele borcanelor, iar acesta pare a fi cel mai bun. Tot ce trebuie să faci este să strângi capacul din ambele părți până când se deschide și gata!

Când alimentele sunt depozitate în borcane, există un fel de efect de vid care se produce. Conținutul este de obicei încălzit pentru a ucide bacteriile, apoi se pune un capac. Pe măsură ce conținutul borcanului se răcește, se contractă, creând o etanșare între borcan și capac.

Această etanșare strânsă este importantă pentru siguranța alimentară, deoarece împiedică bacteriile să ajungă la conținutul steril al borcanului, dar poate îngreuna deschiderea acestuia, arată Tastingtable.

Trucul care te ajută să desfaci imediat capacul unui borcan

Când strângi părțile laterale ale capacului, îl deformezi ușor, iar pocnetul pe care se aude este eliminarea acelei etanșări. Aerul intră cu putere, creând un spațiu între capac și borcan și reducând semnificativ acea etanșare.

Din păcate, deși această tehnică este utilă pentru multe borcane, necesită mai multă forță de mișcare. Ținând cont că obiectivul principal al acestei tehnici este de a elimina vidul, o altă modalitate excelentă de a face acest lucru este cu ajutorul căldurii.

Dacă strângerea marginilor borcanului nu funcționează, încercați acest truc.

Cum funcționează acest truc

Alimentele din borcane sunt încălzite în momentul în care sunt sigilate, atât pentru sterilizarea alimentelor, cât și pentru a crea o etanșare perfectă. Știind acest lucru, putem inversa procesul pentru a elibera acel vid și a face borcanul mai ușor de deschis. Apa fierbinte este un instrument eficient pentru deschiderea capacelor borcanelor, deoarece expansiunea termică care are loc când borcanul este încălzit va inversa presiunea și va ușura etanșarea.

Alte metode eficiente de a scoate capacele

Puneți borcanul într-o baie de apă și așteptați să auziți pocnitura când partea superioară a capacului se eliberează. Va avea exact același efect pe care îl obțineți prin strângere. Apoi, apucați borcanul cu un prosop sau cu o pereche de mănuși de bucătărie și deșurubați-l cu grijă.

Ambele sunt metode eficiente, dar există și alte tehnici pe care ar trebui să le cunoașteți.

De exemplu, puteți scăpa de capacele lipicioase cu puțin ulei vegetal, când vine vorba de un capac al borcanului de miere. Dați cu puțin cu ulei vegetal în jurul marginii înainte de deschidere. Acest lucru va împiedica lipirea data viitoare.