Fondul de investiţii britanic Tri Investments a intrat recent în posesia ansamblului Perla Residence, cumpărat în luna iunie de la Crown Constructions pentru 15,5 mil. euro, în cea mai mare tranzacţie de anul acesta pe segmentul rezidenţial, potrivit King Sturge, compania care a asigurat consultanţa tehnică britanicilor.

„Proiectul a fost finalizat recent şi predat către Tri Investments. King Sturge a fost implicat încă de la faza de pre-cumparare, efectuând verificarea din punct de vedere tehnic a clădirilor (due dilligence) şi monitorizarea construcţiilor până la predare. Colaborarea între King Sturge şi Tri Investments a constat în supervizarea lucrărilor de construcţie şi gestionarea contractelor, fiind interfaţa cu  dezvoltatorul Crown Constructions, o filială a societăţii SA Morfi cu sediul în Grecia“,  se arată într-un comunicat al companiei.

Complexul cuprinde 82 de apartamente, dispuse în şase clădiri de patru etaje, trei vile şi peste 127 locuri de parcare subterane. Tri Investments a achiziţionat 69 de apartamente, împreună cu terenurile, locurile de parcare şi spaţiile de depozitare, care sunt acum oferite spre vânzare.

Fondul britanic a mai achiziţionat, în 2007, proiectul Eminescu View din Capitală, care include spaţii de locuit şi birouri. Tri Investments controlează fondul imobiliar European Residential Property Fund, care vizează investiţii în Bulgaria, Croaţia, Cehia, Polonia şi România. Fondul a fost conceput pentru a beneficia de avantajele creşterii economice din aceste ţări şi asigură o rată de profit de 10%.

Departamentul de Project Management al King Sturge şi-a început activitatea în anul 2008 şi în prezent furnizează servicii de management de proiect şi consultanţă în inginerie civilă pentru zece proiecte rezidenţiale în Bucuresti şi oraşe mari gen Brăila, Iaşi şi Ploieşti, în suprafaţă totală de circa 270.000 mp. Printe aceste proiecte se numără Rezidenz, Armonia Residences şi Tătăraşi Arena, precum şi dezvoltări comerciale, de birouri şi industriale, care totalizează aproximativ 90.000mp.