Tehnologiile evoluează mereu și se bucură de succes atunci când aduc confort și o viață mai bună celor care le folosesc. Probabil ai remarcat, la o plimbare prin oraș, terase pline în care oamenii se relaxează și se simt excelent, în timp ce altele sunt goale. 

Ca proprietar de restaurant, cafenea, hotel sau sală de evenimente, nu este ușor să te menții, mai ales în condițiile actuale. Trebuie să fii mereu la curent cu noutățile, să te adaptezi și să ții clienții aproape.

Pentru asta au fost create așa-numitele pergole retractabile pentru terase, împreună cu toate accesoriile necesare. Reprezintă o soluție modernă pentru a avea clienți tot timpul anului, fără intervenția modificărilor legislative.

Ce sunt pergolele retractabile?

Când vorbim despre o pergolă retractabilă, nu vorbim de o simplă copertină, ci despre un acoperiș retractabil motorizat din membrană PVC sau din lamele de aluminiu, durabile și rezistente la intemperii.

Structura ușoară dar solidă din aluminiu, împreună cu acoperișul, sunt concepute pentru a rezista celor mai dificile condiții meteo (vânt puternic, zăpadă, grindină, soare arzător). 

Pentru terase în zone unde ninge abundent, pergola retractabilă cu lamele de aluminiu este ideală, datorită rezistenței mari la zăpadă. Orice spațiu, fi el în centrul unui oraș sau în natură, poate beneficia de avantajele unei astfel de pergole cu acoperiș retractabil. 

O terasă funcțională tot timpul anului?

O terasă modernă acoperită cu pergole retractabile și închisă cu pereți din sticlă culisantă, garantează succesul în HoReCa. Se poate adapta temperaturii de afară, se poate acoperi și descoperi, închide total sau parțial în câteva secunde. 

Marele beneficiu al acestora este automatizarea, care este funcțională și pentru sistemele electrice cu sticlă. Există sisteme culisante electric care glisează pe verticală și pot deschide și închide terasele oricând: pentru aerisire, pentru fumători sau pentru a păstra statutul de terasă deschisă.

Iar dacă aceste aspecte nu le fac suficient de moderne, pergolele se pot accesoriza cu sisteme de sunete și iluminare. Cu ajutorul telecomenzii sau aplicației mobile, ambele accesorii își pot regla intensitatea.

Vara este, și ea, mai ușoară pe terasă: atât pergolele retractabile cât și pereții din sticlă sunt concepute pentru a împiedica formarea efectului de seră/ Iar pentru un plus de răcoare și intimitate, pergolele se pot suplimenta cu sisteme de umbrire tip zip.

Toate aceste accesorii sunt opționale, însă foarte valoroase pentru o terasă deoarece toate sunt automatizate. Sistemul minimalist al pergolelor și accesoriilor îți pot transforma și ție terasa într-o oază de liniște și relaxare! Îmbină eleganța cu funcționalitatea și rezistența, și asigură continuitatea afacerii sau terasei personale în orice anotimp.

Ține și tu pasul cu trendul în amenajări exterioare: terasele acoperite cu pergole retractabile.