O britanică de 28 de ani şi o germană de 29 s-au înecat. Vineri dimineaţă a fost găsit şi corpul unei tinere din Hong Kong, de 30 ani. Echipele de salvare au continuat vineri căutările pentru găsirea unui cetăţean britanic, dat dispărut în urma naufragiului. Căpitanul a fost inculpat vineri dimineaţă pentru 'neglijenţă', poliţia stabilind că acesta naviga prea repede în condiţiile în care marea era agitată.

”Cauza sunt valurile, dar de asemenea şi faptul că ambarcaţiunea naviga prea repede”, a explicat pentru AFP Apichart Boonsriroj, responsabil al poliţiei locale, potrivit Agerpres. În timpul accidentului, 32 de pasageri şi trei membri ai echipajului, în plus faţă de căpitan, se aflau la bordul ambarcaţiunii. Patru turişti străini răniţi au fost spitalizaţi, dar viaţa lor nu este în pericol, a relatat AFP.

La Bucureşti, Ministerul Afacerilor Externe a informat că patru turişti români au fost răniţi uşor în urma naufragiului unei ambarcaţiuni thailandeze, care a avut loc joi, menţionând totodată că Ambasada României la Bangkok continuă demersurile pe lângă autorităţile competente pentru a verifica dacă vreuna dintre victimele decedate deţinea şi cetăţenia română, potrivit Agerpres. ”Ambasada României la Bangkok a fost informată la data de 27 mai 2016, de către poliţia din insula thailandeză Koh Samui, cu privire la producerea unui accident în data de 26 mai, în care a fost implicat un grup de 36 turişti, printre care şi patru cetăţeni români, care se aflau într-o ambarcaţiune. Potrivit primelor informaţii primite, 3 persoane au decedat, iar restul pasagerilor au fost răniţi, fiind transportaţi de către poliţia marină şi serviciul de urgenţă medicală la spital pentru îngrijiri medicale”, precizează MAE.

Reprezentantul Ambasadei de la Bangkok a luat de urgenţă legătura cu unitatea spitalicească unde au fost transportaţi răniţii, pentru a obţine informaţii suplimentare referitoare la starea de sănătate a acestora. Potrivit informaţiilor comunicate de spital, cei patru turişti români au fost răniţi uşor şi, întrucât nu au necesitat îngrijiri suplimentare, au fost toţi externaţi în cursul zilei de vineri.