Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii  Private (CSSPP) a primit, in perioada 22 martie – 13 aprilie solicitari de autorizare pentru desfasurarea activitatii pe piata pensiilor facultative (Pilonul III) de la Allianz-Tiriac Societate de administrare a fondurilor de pensii facultative, OVB Allfinanz Romania Broker de asigurare si Amsterdam Broker de asigurare, informeaza un comunicat al Comisiei.

 

Allianz-Tiriac a solicitat autorizatie de la CSSPP pentru desfasurarea activitatii de administrator al fondurilor de pensii facultative si pentru primul sau prospect al unei scheme de pensii facultative. OVB Allfinanz Romania si Amsterdam au solicitat CSSPP autorizatie pentru a actiona ca agent de marketing al pensiilor facultative.

 

Pana in prezent, CSSPP a autorizat companiile ING Asigurari de viata, BRD – Groupe Societe Generale, Ernst&Young Assurance Services si Deloitte Audit. Totodata, CSSPP a avizat tematica cursurilor pentru agentii de marketing in domeniul pensiilor facultative propusa de catre  ING Asigurari de viata.

 

Sursa: Capital 16 Aprilie 2007