Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității ar fi votat de curând în unanimitate reverificarea relației fostului președinte Traian Băsescu cu Securitatea, deoarece în dosarul acestuia au apărut detalii noi. Traian Băsescu își menține declarația din 2006 în care spune că nu a semnat nici un angajament cu Securitatea.

Potrivit Antena 3, Traian Băsescu a fost colaborator al organelor de contrainformații militare, pe timpul cât era elev al Institutului de Marină, având dosar personal. Totul este certificat de un document de la Ministerul Apărării Naționale. De asemenea, fostului președinte nu i s-a stabilit un nume conspirativ.

Documentul pe care îl are A3 se arată că „la data de 27.09.1976 s-a încetat colaborarea cu acesta, dosarul său a fost transferat la Inspectoratul Județean Constanța, al ministerului de Interne”.

Elena Udrea, fostul ministru al Turismului, i-a luat apărarea lui Traian Băsescu. Aceasta crede că dosarul în care fostul președinte este suspectat că a colaborat cu Securitatea este doar o încercare de a-l detrona pe Băsescu înainte de alegerile europarlamentare.

CNSAS a eliberat până la acest moment patru adeverințe în care se arată că Traian Băsescu nu a colaborat cu Securitatea. Se pare că aceste mișcări care s-au făcut în jurul dosarului lui Traian Băsescu au fost făcute în contextul candidaturii la alegerile pentru Parlamentul European.