Fostul președinte a comentat la B1TV dezvăluirile făcute de Rise Project în privința candidatului USR la alegerile prezidențiale, Dan Barna. În acest caz Departamentul pentru Luptă Anti-Fraudă a anunțat că anchetează proiectele pe care firmele acestuia le-a desfășurat.

„Nu e de comentat. Atâta timp cât e o cercetare și nu o acuzație, ce să comentăm. OLAF verifică informațiile astea. Au fost exagerate din punct de vedere al discuției publice. OLAF-ul este obligat să se sesizeze”, a spus Traian Băsescu.

În ceea ce privește declarațiile lui Barna la adresa PNL, fostul președinte consideră că este o abordare „copilărească”.

„Cred că asta e cea mai gravă parte a declarației, că-l omoară grija de erodarea PNL-ului. Deci obiectivul USR-ului pare erodarea PNL-ului. Mi se pare o abordare copilărească. Ce o căuta omul ăsta la candidatura la Cotroceni? E un neînțărcat”, a mai spus Traian Băsescu.

Departamentul pentru Luptă Anti-Fraudă verifică contractele lui Dan Barna, în urma investigației Rise Project. Dan Barna le-a explicat însă colegilor de partid, într-o discuție video pe un grup închis, că investigaţia nu dezvăluie nimic compromițător despre el și nu-l afectează cu nimic.