‘Primul lucru pe care vreau să-l comunic este acela că în această campanie, care va avea ca finalitate referendumul din 29 iulie, eu nu apăr un scaun. Am de apărat România europeană, acea Românie pe care am început s-o construiesc împreună cu instituţiile statului şi cu românii acum opt ani, acea Românie pe care trebuie s-o facem o Românie europeană. Repet, în această campanie eu nu apăr interesul meu, scaunul meu, ci apăr România. O Românie care a făcut mulţi paşi înainte, fie că vorbim de justiţie, de educaţie, de legislaţia muncii, fie că vorbim de aspiraţiile noastre, chiar dacă, în cei opt ani de mandat, ultimii trei ani au fost marcaţi de o puternică criză economică’, a afirmat Băsescu, în prima sa declaraţie susţinută în campania electorală pentru referendum.

El a spus că a fost nevoit ca în timpul crizei economice să-şi asume, ca şef al statului, măsurile economice care să prevină intrarea României într-o situaţie extrem de dificilă.

‘Mandatul l-am dedicat procesului de modernizare a României şi nu aş vrea ca în urma acestui referendum România să facă paşi înapoi. În momentul de faţă, prin ceea ce s-a întâmplat în ultimele două săptămâni, v-o spun ca om care ştie care sunt standardele europene, ştie care sunt criteriile, ştie bine care sunt valorile Uniunii Europene, vă pot spune că România a făcut mulţi paşi înapoi din punct de vedere al credibilităţii’, a mai spus preşedintele suspendat.
Sursa: Agepres