Jurnaliștii de la Luju.ro publică în exclusivitate Ordonanța de clasare pe care procuroarea Elena Iordache a dat-o în celebrul caz constituit ca urmare a înregistrării publicate de Sebastian Ghiță, în care Traian Băsescu se lăuda cu discuțiile private pe care le avea cu Coldea și Kovesi.

„Bă, da’ să vezi când îmi spuneau că îl luăm pe Mustață (n.red. judecătorul Stan Mustață, arestat pentru ca în locul său la judecarea procesului lui Dan Voiculescu să poată intra Camelia Bogdan)… Îmi spunea mâine îl luăm pe Mustață și intră Bogdan (n.red. Camelia Bogdan)… Spuneau am vorbit cu Bogdan și a spus că dacă aveam Codul penal îi dădea 20 de ani, a putut să-i dea doar zece… Să-l vezi ce spectaculos e Coldea când trage concluzii… Bă, Bogdan, eu te știu cine ești,” sunt cuvintele lui Traian Băsescu din înregistrarea publicată de Sebastian Ghiță.

În Ordonanța de clasare a dosarului constituit pe baza acestei înregistrări, Traian Băsescu susține că a exagerat în cuvintele folosite în înregistrare și că atât pe Coldea cât și pe Kovesi îi consideră vinovați pentru ce s-a întâmplat familiei sale:

„Informațiile le-am prezentat într-o formă exagerată și neglijentă, nu am fost nici logic în exprimare și am dat o nuanță care să îmi convină în raport de Coldea și Kovesi pe care îi consider responsabili pentru ce s-a întâmplat familiei mele,” a declarat Traian Băsescu.