"Din cauza agravării lipsei de alimente, există informaţii că mai multe persoane au murit de foame, inclusiv în provinciile Hwanghae de Nord şi de Sud", a declarat unul din membrii Daily NK.

Şase persoane, copii şi vârstnici, au murit într-un sat din comitatul Shingye, după ce autorităţile au acordat doar două kilograme de porumb din raţia de urgenţă pe gospodărie, scrie ziarul on-line.

Potrivit unei alte surse, citate de Daily NK, circa 12 persoane au murit de foame în fiecare dintre fermele colective din jurul oraşului de coastă Haeju până la sfârşitul lunii aprilie, după lipsa de alimente de la sfârşitul iernii.

‘Good Friends’, o organizaţie de ajutor pentru refugiaţi cu sediul la Seul, a informat de asemenea pe site-ul său de Internet că penuria de alimente continuă să facă victime în Hwanghae de Sud. În oţelăria din regiune, muncitorii au murit de foame atunci când raţiile nu au mai fost distribuite.

Potrivit Daily NK, producţia de orez din provinciile Hwanghae de Nord şi Hwanghae de Sud s-a redus anul trecut, ca urmare a inundaţiilor, în timp ce cea mai mare parte a recoltei de toamnă a fost rezervată pentru armată şi locuitorii din Phenian, capitala Coreei de Nord unde trăieşte elita regimului.

Coreea de Nord se confruntă din nou de mai multe luni cu o criză alimentară gravă. Potrivit ONU, şase milioane de persoane – un sfert din populaţie – are nevoie urgentă de ajutor alimentar.
Sursa: Agepres