În statul australian New South Wales a avut loc un accident aviatic. Azi s-a prăbușit un avion cisternă canadian de tip C-130 Hercules utilizat pentru stingerea incendiilor de vegetație. Din păcate, toți cei trei membrii ai echipajului au decedat, potrivit Reuters.

În momentul de față nu se cunoaște cauza prăbușirii avionului, însă autoritățile australiene au anunțat că cei trei decedați erau cetățeni americani.

„(Avionul) s-a lovit de sol, iar din informațiile inițiale se pare că a avut loc un incendiu după impact. Nu sunt informații în acest moment în legătură cu cauza accidentului”, a declarat Shane Fitzsimmons, reprezentant al serviciului de pompieri.

Avionul era închiriat

De asemenea, Shane Fitzsimmons a declarat că avionul respectiv a fost închiriat de o companie de pompieri privată din Canada care participa la operațiunile de stingere a incendiilor de vegetație din Australia.

Amintim că, Australia a fost lovită de incendii la începutul lunii septembrie 2019. Fauna și vegetația au fost grav afectate, iar 29 de persoane au decedat până în prezent. În plus, aproape un miliard de animale au murit, iar 2.500 de locuințe au fost distruse. În ceea ce privește pădurile australiene, o suprafață de dimensiunea Austriei a fost pur și simplu spulberată.

Întreaga planetă va fi afectată de incendiile din Australia

NASA a anunțat cu puțin timp în urmă că incendiile ce au distrus o mare parte din Australia vor afecta întreaga planetă. Fumul cauzat de incendii va ajunge pe toată suprafața globului.

Declarația oficială NASA menționează că „Fumul este de așteptat să facă cel puțin un circuit întreg în jurul globului”.